כיצד תוכלו להשפיע על מצבכם הכלכלי בהגיעכם לגיל הפרישה? סיפור לקוח ומספר טיפים בנושא

הפרישה לגמלאות בעת סיום עבודתו של עובד עם הגיעו לגיל פרישה, היא ציון דרך משמעותי בחייו ותחילתו של פרק חדש, אליו יש להיערך ולהתכונן היטב מבעוד מועד – בכל מובן, אך בנושא הביטוחי והפיננסי על אחת כמה וכמה.

סיפור הלקוח – פרישה לגמלאות וחיסכון בפרמיית הביטוח החודשית. מקרה שהיה כך היה...

לפני כשבועיים, בני הזוג, לקוחות ותיקים בשיטת סוכן נאמן לקוח, הגיעו למשרדי לפגישה השנתית שלנו במסגרת שיטת 'סוכן נאמן לקוח' עליה הם נמנים בחמש השנים האחרונות.

הזוג שיתף אותי במהלך הפגישה כי בעוד חודש, הגבר, המפרנס היחיד בתא המשפחתי, עתיד לפרוש לגמלאות, וביקש שאעבור על התיק באופן יסודי ואבדוק מה ניתן לשנות, לשפר ובעיקר לחסוך, עקב הירידה הצפויה בהכנסות המשפחה.

מאחר שהתכוננתי מראש לפגישתנו, ומתוך בחינת הדברים לעומקם, המלצתי לבני הזוג להיפרד לשלום מביטוח החיים של הבעל מאחר ומכאן ואילך ההכנסות החודשיות כבר לא תהיינה תלויות עוד במשלח ידו ובמסגרת הפרישה ויציאתו לפנסיה, נבחר עבורם מסלול שאירים מוגבר שיבטיח לאישה המשך תשלום קצבה לשארית חייה במקרה מוות מוקדם, חלילה, של הבעל.

בנוסף, עברתי על כל פוליסות הסיעוד של הלקוחות, שנרכשו בעבר הרחוק, בתקופות שונות, באמצעות סוכנים שונים ורוכזו במשרדינו לטובת מתן שירות שוטף ומצאתי שאחת הפוליסות שנפתחה בשנת 2004 (!), הגיעה לצבירת ערכי סילוק של 68% מסכום הביטוח. ולאחר מעבר מדוקדק, עם בני הזוג על כל הפוליסות שברשותם, מצבם הכלכלי וההיערכות למקרה סיעוד חלילה החלטנו במשותף לסלק את הפוליסה הזו, על ידי ביצוע סילוק פוליסה עם ערכי סילוק וכנגד הפסקה מוחלטת של תשלומי פרמיה חודשית. סכום הביטוח יורד אמנם ב-32%, אבל הלקוח נשאר מבוטח לשארית חייו – מה שנקרא win-win, מאחר ויחס העלות / תועלת שלה הוא הנמוך ביותר מכל הפוליסות הסיעודיות.

שני השינויים הללו שבוצעו "בפינצטה" בצורה מקצועית, יסודית ובנטרול אינטרסים מוחלט, חסכו לבני הזוג… תחזיקו חזק… 2,106 ₪ לחודש! מה שמאפשר להם לצמצם באופן משמעותי את הפער בין ההוצאות הצפויות שלהם בפנסיה לבין הירידה הצפויה בהכנסות.

באם הנכם עומדים בפני פרישה לגמלאות זכרו כי חשוב ביותר להיערך ולהתכונן ליום הפרישה מבעוד מועד!

תכנון פרישה נכון ומקצועי יבטיח לכם ניצול מקסימלי של מקלטי מס ותכנון פיננסי מתאים בין רמת ההכנסות שלכם לרמת ההוצאות הצפויה בגיל השלישי.

כיצד תוכלו להשפיע על מצבכם הכלכלי בהגיעכם לגיל הפרישה?

בכן, זוהי באמת שאלה גדולה. אך חשוב להבין שתכנון נכון, באמצעות ייעוץ מאיש מקצוע וכן, הקפדה על מספר כללים בסיסיים לאורך השנים הם המפתח לעתיד פנסיוני טוב יותר:

  1. המלצתי הראשונה תהיה להתחיל לחסוך לפנסיה הכי מוקדם שאפשר, על מנת להגדיל ככל הניתן את סכום הקצבה החודשית בעת פרישה.
    הגדירו מראש את רמת החיים בה הנכם מעוניינים לאחר הפרישה והפרישו כבר היום בהתאם לכך!

  2. עצמאים, אל לכם להסתמך רק על גובה ההפרשות לפי חוק פנסיית החובה! במיוחד אם עד 2017 לא הפקדתם לטובת החיסכון הפנסיוני שלכם… בתור מינימום חסכו את הטבת המס המקסימלית שלכם, וככל שמתאפשר, את היתרה בקופת גמל להשקעה כגיבוי אפשרי לפנסיה.

  3. דאגו להתאמת אופי המוצר הפנסיוני / מסלולי ההשקעה של הפנסיה למעמדכם המשתנה.
    צעירים, אולי נכון עבורכם לבחור במסלולי השקעה מנייתיים ותנודתיים?
    רווקים ללא ילדים? נא וודאו שאינכם מפרישים עבור קצבת שארים כחלק מבחירת מסלול ביטוחי מתאים בקרן הפנסיה שלכם!
    בוגרים, בעלי משפחה, אולי תעדיפו לבחור כעת באפיקי השקעה סולידיים?
    אין כל ספק כי בחירה במוצר המתאים לכם ובמסלול ההשקעה הנכון ביותר עבורכם – תוביל אתכם לקראת חיסכון פנסיוני המותאם לצורכיכם. ככל שאינכם מתכוונים "להתעסק" עם הנושא או לקחת ייעוץ תדאגו לשייך את עצמכם למסלול תלוי גיל שיגן עליכם כברירת מחדל.

  4. הימנעו מהוצאות מיותרות הנוגסות מהחיסכון הפנסיוני שלכם:
    שימו לב כי דמי הניהול בקרן שבחרתם נמוכים ככל הניתן.
    – בעלי משפחה, דאגו לכלול ביטוח שאירים לבן/בת זוגכם ולילדיכם.
    ובכל אופן, התייעצות עם בעל מקצוע בכל צומת בחיים ודאי תיטיב עמכם.

  5. בנוסף, הפקידו את מרב כספי הפנסיה האפשריים מתוך 100% של שכרכם. רוב העובדים מפרישים 6% משכרם, בעוד החוק מאפשר כיום להפריש 7%.
    מבטיחים לכם שהאחוז הנוסף הזה יכול לעשות שינוי דרמטי בעת פרישה.

  6. אל תסתנוורו או תיבהלו מאידך, מתחזיות הפנסיה המוצגות בדוחות השנתיים הנשלחים אליכם מהקרנות השונות, מכיוון שהדוחות מוצגים בהנחה שתמשיכו לחסוך בדיוק באותה הדרך. בנוסף, התחזית לוקחת בחשבון הנחות שאין ביטחון כי יתקיימו עד ההגעה לפרישה.

  7. כפי שכבר ציינו לא פעם, אל תיגעו בפיצויים!
    כספי הפיצויים אחרי פיטורים נחשבים לחלק בלתי נפרד מהפנסיה, כך שאם מושכים אותם אתם עלולים לפגוע בקרוב למחצית מהפנסיה הצבורה!

  8. בשעה טובה הגעתם לגיל פרישה? הימנעו מלבצע טעויות: התייעצות עם יועץ פרישה תכווין אתכם לניצול מקסימלי של הטבות המס להן הנכם זכאים. זה יכול להסתכם בעשרות אלפי שקלים… כמו כן יועץ הפרישה יסייע לכם להבין אלו סכומים כדאי לכם למשוך כקצבה חודשית ואלו כסכום הוני.

  9. ועצת הזהב שלנו אליכם הינה לבצע תכנון קפדני ומגיל צעיר ככל הניתן באמצעות ייעוץ מאיש מקצוע. הדבר יבטיח ראשית את הבנת מצבכם הנוכחי ואת האפשרויות העומדות לצידכם על מנת שתוכלו לקבל החלטות מושכלות לגבי ניהול עתידכם הפנסיוני! זה עולה כסף? כן! אבל שווה זהב…

 

עומדים בפני פרישה לגמלאות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *